Translate

23.10.2012

Rukin rulla valmiina

Joku varmaan pitää mua jo aiva "sakiana" tapauksena, kun jaksan papattaa tästä rukin rullasta vieläkin, mutta tänään sain rullan valmiiksi ja hyvin tuntui istuvan lyhdyssänsä. Mä vähä ajattelin että en käsittele pintaa sen kummemmin, koivu kuitenkin on niin kauniin vaaleaa, että olis melkein väärin sprayata se jollakin valkosella maalilla. Nyt vaan odotan ens kesää, että pääsen kokeilemaan rullaa ;)

3 kommenttia:

  1. Miksi jätit noin paksun akselin?

    VastaaPoista
  2. En minä muuten, mutta lankatila vähenee. Värjäys onnistuu vaikka vahvalla kahvilla. Kastelemisen jälkeen kuivaus. Samalla se karhentuu, kun piikit nousevat ylös kuivuessa. Hiontapaperilla n:o 180 hennosti piikit pois ja taas väriä sillä kahvilla siihen. Ei noihin mitään spray-väriä tietenkään. Jos perheessä on auto, saattaa jossain olla autovahaa. Siis oikeaa vaha-vahaa. Ei mitään näitä nykyajan puruihmeitä. Vaha on sopiva tuollaisen esineen pintaan. Jos haluat tehdä omaa vahaa, tee vesihauteessa tärpätistä ja mehiläisvahasta. Tai lamppuöljystä ja mehiläisvahasta.

    Muuten taitaisi toimia vesivärikin aivan hyvin kahvin sijasta. Nimittäin petsauspussit ovat törkyhintaisia. Ensin kostutus ja sitten vasta väriä näillä vesipohjaisilla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! On totta, että rulla on aika paksu keskeltä. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen sorvaustyöni enkä halunnut ottaa riskiä, että rulla katkeaa keskeltä. Tarkoitus on tehdä vielä toinenkin rulla jonka aion uskaltaa tehdä ohuemmaksi ;)

    VastaaPoista