Translate

28.12.2012

Neulottu lampunvarjostin

Viimeaikoina ajatukset on pyörinyt oikeastaan vain tulevan kodin sisustuksessa ja värimaailmassa jonka aion sinne toteuttaa. On niin ihanaa pitkästä aikaa sisustaa ja oikeasti ostaa tapetteja eikä vaan haaveilla niiden ostamisesta. Luvassa on siis sisustamista ja huonekalujen tuunausta tästä eteenpäin, mutta kyllä varmasti muutkin jutut aina silloin tällöin pääsee blogiin. Puutyökurssi nimittäin alkaa taas pian ja ajattelin vielä mennä viikonlopun mittaiselle värjäyskurssille värjäämään lankoja :-) Joten muitakin juttuja on luvassa!

Seinäjoen käsityömessuilta asti oon tehny tätä lamppua jonka tänään sain valmiiksi. Työtä hidasti oikeastaan se kun en meinannu löytää oikeaa tekniikkaa jolla peittää ryijykangas joka toimi lampun pohjana. Kokeilin ryijysolmua, langan pujottelua ja lopuksi päätin neuloa päällisen isoilla puikoilla erillään lampusta. Neuloin ihan perus helppoa helmineuletta tasona ja kun pituus riitti lampun ympäri neuloin kappaleen renkaaksi ja kiinnitin ryijykankaaseen kiinni. Toki tätä ennen maalasin valkoisen ryijykankaan harmaaksi, koska valkoisena se olisi pistänyt liikaa silmään. Yllätyin kuinka helppoa tämä oikeastaan oli ja voisin ehkä tehdä toisenkin vähä erilailla. Nimittäin tuo ryijykangas on ihan törkeen kallista ja aika turha loppuviimein tuossa työssä. Sen voisi korvata kovettamalla päälle tulevan neuloksen erikeepperillä... hmm... tätä ideaa pitää kyllä alkaa tosissaan miettiä... Lampusta heijastuva valo on muuten tosi miellyttävä ja vielä paremmin se pääsee edukseen, jos lamppu asennetaan aika matalalle.

Neulottu lampunvarjostin

Sisäpuolella näkyy maalattu ryijykangas

Valot päällä!




Huomenna on luvassa seinän tapetointia niin ihanalla tapetilla ja mä en vaan millään malttais odottaa, että pääsen ihailemaan sitä isolla pinnalla!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kaunis lamppu! Teille tulee varmasti super kaunis uusi koti. Sisustuspostauksia odotellessa :) Tiedän niin tuon tunteen, kun sormet syyhyää, mutta tekemään ei pääse. Itse joudun vielä varmaan aika pitkään haaveilemaan uudesta kodista. Pitäisiköhän nykyisessä aloittaa uusi remonttikierros :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli hieno idea, löysin blogiisi Maikkilan kautta, onnekseni :) Itse mietin josko huovuttaisi lampun varjostimen joku päivä...

    VastaaPoista
  3. Kiitos Sini ja Riikka! Blogista toiseen on kyllä tosi hauska seikkailla, kiva kun löysit blogiini!

    VastaaPoista