Translate

16.1.2013

Osa 2: Tuumasta toimeen - rukin osat alkaa hahmottua


Iso paperi, kasa viivottimia, kynä ja kumi, niillä siis piirsin rukin osat. Ei tähän hommaan mitään piirustusohjelmia tarvittu, vaikka olishan niilläkin voinu piirtää, mutta usein vaan käy niin että mittasuhteet hämärtyy kun piirtää tietokoneella. Kaikki näyttää niin pieneltä siinä tietokoneen ruudulla. Oli kyllä aiva yli hauskaa mallailla sitte paperista leikattuja paloja yhteen ja yrittää miettiä minkälainen ratkaisu olis paras. Samalla tuli karsittua ne harmittavat suunnitteluvirheetkin pois, vaikka ainahan niitä jää vaikka kuinka miettis. Paperista leikattujen kaavojen avulla oli tosi helppo piirtää osat mäntylevylle josta ne sitten sahasin irti.

Puutyökurssilla sain sahattua kaikki osat valmiiksi ja kotiin sain kantaa kassillisen paloja kasattavaksi. Heti seuraavana iltana piti osia sovitella yhteen ja hakea osien kiinnitystä varten muttereita kaupasta. Tulipa sitten tilattua ebayn kautta kuulalaakerit Englannista ja niiden tuloa odotin ja odotin kunnes ne tupsahti postiluukusta lattialle. Ihan varmana niitä laakereita olis saanut lähempääkin, mutta nuo nyt vaan sattui olemaan edulliset eikä tarvinut lähteä niitä mistään hakemaan.

Meidän keittiön pöytä toimi työpisteenä kun puuhastelin kahden pikkupojan avustuksella rukin kimpussa. Vähän porasin, sovitin ja sitten totesin , että muuten hyvä, mutta ei toimi tällä tavalla kuin olin aluksi meinannut. Yritin ehkä liian monimutkaista systeemiä ja yksinkertaistin sitä aika paljon. Mietinnän ja kokeilujen jälkeen ja muutamalla uudella osalla pääsin toimivaan ratkaisuun. Ja joo-o mä kehräsin rukilla tänään! Kunhan  vain saan maalattua rukin näytän teille kuinka se toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti