Translate

12.4.2012

Kinnasneulalla

Kudon usein autossa, junassa ja missä milloinkin. Ongelma vaan aina oli, että lankakerä karkasi muovipussista likaiselle lattialle. Ei kovin toivottaa varsinkaan kun se lattia oli auton jalkatila... Lanka "juoksee" muutenkin ärsyttävän huonosti kaupan valmiilta kerältä. Kokoajan saa nyppiä lisää lankaa työhön.
Noh, tähän on nyt löytytynyt parannus :D Ensin hankin langan kerimen (ihan varma en oo nimestä). Suuri yllätys oli, että en löytänyt netistä tai paikallisista käsiyöliikkeistä kuin yhden mallin ja sen hinta oli kaikissa paikoissa 45-65 euron välillä. Aika tyyris oli, mutta kannatti kyllä ostaa. Sitten kerin langat omalle kerälle ja aloitin kutomisen tai virkkaamisen keränn sisältä tulevalla langalla.
No vielä piti keksiä, että miten lanka pysyy puhtaana. Neulontakerhon neulojan vinkissä Vicky Howel teki limsapullosta langalle suojan. Käytin tätä samaa ideaa, mutta tein siitä omannnäköisen. Kuka ny kehtais tyhjän limsapullon kans kutoo julkisesti! Elikkäs kinnasneulalla ja langalla tein pullon päälle hupun ja avattavan pohjan. Lanka on aika paksu ja päällisestä tulikin aika tykky, mutta peittävä. Kauan mietin, että mitäs sitten koristeeksi. Millään en meinannut keksiä, mutta sitten sain idean puusta, omenoista ja linnunpesistä. Lopputuloksen näettekin sitten alla. Pullo toimii siis niin, että pullon avonaiseta pohjasta pujotetaan kerä sisään ja lanka kulkee pullon suusta työhön.


3 kommenttia:

  1. Hei !

    Hienon kehdon olet löytäny.

    Terveisin Sirpa

    VastaaPoista
  2. Välillä aina sattuu löytämään vaikka mitä kivaa :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä kätevä emäntä kun taipuu betoni ja lauta siinä missä lankakin.
    Hyvä Jonsku!

    Terv.
    Kullervo

    VastaaPoista