Translate

11.8.2012

Isokyrön 1700-luvun markkinat

Tänään lähdettiin poikien kans ajelemaan Isonkyrön markkinoille, jotka järjestetään joka vuosi kirkon juurella. Markkinoilla oli kyllä kaikenlaisia myyjiä tavaroineen ja nyt harmittaakin niin kovaa kun hoksannu ottaa yhtään kuvaa markkinoilta :( Pojat söi makkaraa ja tikkaria hyvällä ruokahalulla samalla kun katteltiin kojujen antia. Löysin karstattua lampaan villaa, hirvenluisen kinnasneulan ja sukkasienen (hmmm.... tuo viimenen voi kuulostaa vähä kummalliselta:)
Lampaan villa oli kotoisin tutulta lammastilalta Karperööstä. Se oli pesty ja karstattu, mikä on ihanaa, koska en omista karstoja enkä oikeen välitä lampaan pskan hajusta pienessä kerrostalo asunnossamme :D Saa nähdä ny minkälaista " taidelankaaa"  saan siitä aikaseksi. Villoja ostaessani muistin, että tarten muutaman ison helmen koukkua varten. Koukulla saan otettua kiinni karanneen langan rukista, mutta siitä myöhemmin. Helmisataman kojusta löysin rukin tyyliin sopivat helmet. Arvokkaita ne kyllä oli, mutta hienoja!
Noita kinnasneuloja ei kovin usein vastaan tuu ja nyt olinkin niin iloinen kun löysin tämän. Kinnasneula on siis hirvenluusta ja tuntui käteen mahtavalta vaikka se nyt on tehtykin luusta. Luiset neulat on kyllä ehdottomasti parhaita, ne luistaa ja tuntuu käteen viileiltä. Kyllä siinä vähä tuli mietittyä, että kuinkahan sitä luuta muokataan... meillä on hirvestäjä perheessä ja voisin saada sitäkautta luita, voi olla kyllä vähä liian sotkusta hommaa.
Sukkasieni on kans sellanen mitä en oo koskaan aikasemmin nähny myynnissä missään. Se siis laitetaan korjattavan villasukan sisään ja sen päällä korjataan sukka. Ikänä en oo villasukkaa korjannu, että en sen tarkemmin tiedä tekniikkaa, mutta eiköhän sekin aika tuu kun se pitää opetella. Nyt on ainakin kunnon vehkeet siihen hommaan : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti