Translate

6.4.2013

Joku tykkää toinen ei!

Niinku jo aikasemmin oon kertonut on nuo taidelangat vieny aivan täysin mennessään. Innostus lähti tästä blogista, jonka taisin löytää Youtuben kautta kun selailin kehräykseen liittyviä videoita. Ennen tätä blogia en tiennyt, että tällästä vois kukaan itse tehdäkkään.... Toki kaupat on pullollaan efektilankoja ja muita erikoisuuksia, mutta aika harvoin niistä on löytyi mitään mieluisaa tai mitään tätä vastaavaa!
Arvaan vaan, että on myös iso joukko ihmisiä jotka ei näistä tykkää tai "ymmärrä näiden päälle" ja olkoon niin, ei pelkoa en alkaa käännyttämään ketään pois Novitan langoista!
Välineet ja taidot kun on mitä on niin ihan tuosta vaan ei näitä lankoja saa aikaseksi, vanha rukkirouva jonka ostin silloin aikasemmin ei suostu päästämään läpi mitään seiska veljeä paksumpaa, ja se lanka on näissä puuhissa todella ohutta, vähänkin on ylikierrettä langassa niin homma stoppaa siihen! Säälin vanhaa rouvaa kyllä sinänsä kun joutuu vahoilla päivillänsä vielä tälläistäkin kokemaan! Ennen se kehräys ei todellakaan ollut mikään kiva harrastus vaan jotkut sitä oikeasti joutui pakosta tekemään muiden kotitöiden ohella ja lopputuloksen piti olla ohutta ja priimaa. Vanhan rouvan rinnalla käytin tätä puutöissä tekemääni rukkia joka on ihan omaa luokkaansa, sillä saa kehrättyä vaikka sormenpaksusta lankaa jos siltä tuntuu, mutta tekniikka on taas sitte ihan eri. Välillä tuntuu että pitäis olla kolme kättä, jotta homma sujuis jouhevasti, ja sitte ku sujuu niin rukkia pyörittävä lanka hyppää pois paikoiltansa ja homma pitää pysäyttää ja säätää osat paikoillensa. Joskus sitä kyllä miettii, että minkä ihmeen takia sitä pitää itteänsä tälläsellä kiduttaa, mutta sitten kun se valmis lopputulos on kädessä on kaikki se tuska unohtunuy ja on vaan niin ilonen, että on saanut jotain sellasta aikaiseksi.



Valkoisen langan tein niin, että kehräsin valkoisen puuvillalangan ympärille valkoista Novitan hahtuvaa ja sen jälkeen tasapainoitin langan laittamalla sen kaksin kerroin. Lopuksi lisäsin helmet jotka oli pujotettu puuvillankaan. Toivottavasti ees joku  ymmärsi suurinpiirtein mitä tein... laitan videoita näiden tekemisestä kun vaan saan palkattua jonkun hyvän kuvaajaan :D (tarttis olla joku jolla on piiiitkä pinna)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti